Hyvinvointi- ja terveysteknologiayritykset esittäytyivät Yyterin huikeissa maisemissa
Tilaisuudessa juontaja, näyttelijä, mielenvalmentaja ja Pelasta muistisairas ry:n toiminnanjohtaja Lorenz Backman haastatteli teknologia-alan yrittäjiä ja asiantuntijoita erilaisista sosiaali- ja terveysalalle suunnatuista hyvinvointi- ja terveysteknologiaratkaisuista ja niiden luomista mahdollisuuksista. Tapahtuma ilmoittautui noin 350 aiheesta kiinnostunutta osallistujaa ympäri Suomen.
- Olemme erittäin tyytyväisiä, että osallistujat ehtivät hyvin linjoille vielä ennen kesälomien alkua. Tähän mennessä saaduissa palautteissa kiiteltiin monipuolisia haastatteluja, juontajan asiantuntemusta ja heittäytymistä, onnistunutta tapahtumakonseptia ja webinaariosallistujille välittynyttä tunnelmaa. Moni osallistuja myös pohti, miten teknologiahankintoja voitaisiin edistää sote-organisaatioissa. Vastauksissa kävi ilmi, että noin 15 organisaatiota suunnittelee teknologiahankintoja tälle vuodelle. Webinaarin innoittamana joku taisi jopa miettiä kesäloman suunnittelua Yyteriin, iloitsee Satakunta DigiHealth hankkeen projektipäällikkö Niina Holappa Prizztechistä tapahtuman onnistumisesta.
Kokemukset hyvinvointi- ja terveysteknologian käyttömahdollisuuksista otettiin mielenkiinnolla vastaan
Keski-Satakunnan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymässä fysioterapeuttina toimiva Noora Laulajainen kertoo tilaisuuden tarjonneen hänelle mahdollisuuden tutustua uusiin hyvinvointiteknologian laitteisiin ja niitä tarjoaviin yrityksiin. Laulajainen koki saaneensa tapahtumasta uusia ajatuksia ja vinkkejä niin työhön kuin Hyvinvointiteknologian YAMK-opintoihin TAMKissa.
— Esimieheni tarjosi minulle mahdollisuutta osallistua kyseiseen webinaariin, koska tietää minun olevan kiinnostunut hyvinvointiteknologiasta. Tällaisiin tilaisuuksiin pitäisi mielestäni saada osallistujiksi myös heitä, joille hyvinvointiteknologia on vierasta ja jotka mahdollisesti jopa vastustavat tulevia teknologiaan liittyviä muutoksia työssään. Päivän aikana sai nimille ja tuotteille kasvot sekä lyhyen ja ytimekkään esittelyn laitteista ja niiden käyttömahdollisuuksista sekä -kokemuksista. Webinaariin osallistuminen tarjosi minulle myös mahdollisuuden verkostoitua ja suunnitella / sopia mahdollisia yhteistöitä joko opintoihini tai työhöni liittyen. Työskentelen fysioterapeuttina ikäihmisten parissa ja toimintakyvyn ja tasapainon arvio ovat päivittäin työssäni esillä. Opiskelijana koen saaneeni lisää intoa ja energiaa opintoihini tilaisuudesta. Hyvinvointiteknologia ja lääkinnälliset laitteet ovat työpaikoilla vielä melko vieraita käsitteitä ja siksi niiden esille tuonti ja niistä puhuminen ovat mielestäni tärkeitä. Uskon vahvasti, että lähivuosina tullaan tarvitsemaan yhä enemmän terveys- ja hyvinvointialoillakin teknologia osaajia, toteaa Laulajainen.
Haminan kaupungin hyvinvointikoordinaattori Anne Kolehmainen näkee erilaisten digitaalisten ratkaisujen merkityksen ja hyödyntämisen tärkeänä sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottamisen kannalta etenkin väestön ikääntyessä.
— Webinaari tarjosi minulle henkilökohtaisen kiinnostuksen kautta informaatiota jo olemassa olevista teknologiaratkaisuista sekä kehitteillä olevista. Sisältö loi katsausta tulevaan, etenkin AI-puheentunnistus ja Onerva-botti oli todella mielenkiintoinen! Kuin myös robotiikka. Kotimaisuus näissä ratkaisuissa on todella iso asia, arvostan korkealle suomalaista osaamista. Ikääntyneiden kasvava osuus väestöstä on huolenaihe etenkin riittävien hoitoresurssien osalta, mutta näen valtavaa potentiaalia digitaalisissa ratkaisuissa jo 5 vuoden päästä. Puhumattakaan siitä, että millaiselta maailma näyttää 10 vuoden päästä. Teen parhaani viestiäkseni niin oman organisaation sisällä, verkostojen kautta kuin ihan oman kotikunnan asukkaille tällaisista tilaisuuksista päästä näkemään ja oppimaan erilaisia ratkaisuista. Jonain päivänä nämä tulevat olemaan arkea myös kuluttajakäytössä. Mitä tulee vielä maksuttomuuteen ja näin korkealaatuiseen toteutukseen, se on uskomattoman hieno asia! Toivoisin ihmisten kiinnostuvan näistä aiheista laajemminkin, sanoo Kolehmainen.
Uudella konseptilla toteutettu tapahtuma tarjosi laajaa näkyvyyttä yrityksille
Webinaarissa haastateltavana ollut Motivire Oy:n toimitusjohtaja Tuukka Nieminen toteaa tapahtuman mahdollistaneen hybridivalmennuksen esittelyn laajalle osallistujajoukolle sekä muiden esiintyjien mielenkiintoisten puheenvuorojen seuraamisen.
— Olipa mukava päivä kiinnostavien haastattelujen äärellä! Osallistujana ja yhtenä haastatelluista viihdyin koko päivän Virkistyshotelli Yyterin maisemakonttorissa seuraamassa webinaarista itseäni kiinnostavia aiheita. Mielestäni webinaarin toteutustapa tällaisena keskustelevana tapahtumana oli oivaltava ja kiinnostava niin haastateltavana kuin webinaarin seuraajanakin. Yyteriin oli saatu rakennettua, kiitos hyvän kokonaisuuden ja huikean Yyterin ympäristön, leppoisa tunnelma ja läsnäolon fiilis. Juontajana Lorenz oli erinomainen ja sisältö oli mielenkiintoinen. Päivä mahdollisti ohjelman puolesta olemaan linjoilla koko päivän tai ottamaan vain rusinat pullasta. Kesäinen hyvänmielen tapahtuma tarjosi Motivirelle ja itselleni mukavan tavan tuoda osaamistamme sekä työhyvinvoinnin hybridivalmentamisen mahdollisuuksia ja haasteita esille, kertoo Nieminen tyytyväisenä tapahtumapäivästä.
Motivire Oy:n toimitusjohtaja Tuukka Nieminen kertoi Lorenz Backmanin haastattelussa työkykyä tukevista valmennuksista ja millaista siirtyminen hybridivalmennuksiin oli koronapandemian alkaessa.
Kelosound Oy:lle tapahtuma mahdollisti näkyvyyttä sosiaali, terveys- ja hyvinvointialoille sekä sopivan paikan uuden tuoteominaisuuden julkistukselle.
— Hyvinvointi- ja terveysteknologiawebinaari tarjosi meille hyvän tilaisuuden julkistaa tuotteemme uuden ominaisuuden eli antibakteerisen pinnoitteen terveyspuolen asiakaskunnalle, jolle tämä uusi tuoteominaisuus on eritoten suunnattu. Tilaisuus myös toi meille näkyvyyttä enemmän hyvinvointi- ja terveyspuolelle, jonne toivomme sen avaavan lisää asiakkuuksia. Näkyvyys tällaisen webinaarin kautta on niin laajaa, että olemme kiinnostuneita jatkossakin olemaan mukana vastaavissa tapahtumissa, kertoo Kelosound Oy:n toimitusjohtaja Kirsi Ihalainen innoissaan kokemuksistaan.
Juontaja Lorenz Backman ja Kelosound Oy:n toimitusjohtaja Kirsi Ihalainen kuuntelevat Pikku-Kelon äänimaailmaa.
Tapahtuman järjesti Satakunta DigiHealth hanke yhteistyössä Sailab-MedTech ry:n ja hyvinvointi- ja terveysteknologiayritysten kanssa. Satakunta DigiHealth hanketta toteuttaa Prizztech Oy, Sataedu, Satakunnan ammattikorkeakoulu, Tampereen yliopisto ja WinNova. Hanketta rahoittaa Satakuntaliitto (EAKR) ja alueen kunnat.