Vettä vastuullisesti – Elintarviketeollisuuden mahdollisuudet
27.01.2022 klo 09:00 - 12:00
Verkossa
Vesi on yksi keskeisistä tekijöistä elintarviketeollisuudessa, joko raaka-aineena tai osana prosessia. Satakunnassa elintarviketeollisuudella on merkittävä rooli, sillä maakunnan alueella sijaitsee useita vesi-intensiivisiä elintarvikkeiden jalostuslaitoksia. Elintarviketeollisuudella on paljon mahdollisuuksia kehittää prosessejaan ja teknologioitaan vesivastuullisesti erilaisilla ratkaisuilla.
Suljetut vesikierrot ovat tärkeä teknologinen ratkaisu vastuulliseen vedenkäyttöön ja ne saattavat tulevaisuudessa olla yrityksille hyvin merkittävä kilpailukyky. Suljetuilla vesikierroilla yritys voi vähentää kokonaisveden- ja energiankulutusta merkittävästi. Kierrätysvesien käyttö on kuitenkin tarpeen suunnitella huolellisesti tuoteturvallisuuden vuoksi ja tämän vuoksi yritysten onkin tärkeää myös tunnistaa ja hallita omat vesiriskinsä.
Elintarviketeollisuuden vesivastuullisuus ja sivuvirtojen hyödyntäminen on tärkeä osa yritysten yhteiskuntavastuuta ja riskienhallintaa. Samalla se antaa yrityksille maine- ja kilpailuetua.
Webinaarissa esitellään elintarviketeollisuuden vastuullisen vedenkäytön mahdollisuuksia, teknologisia ratkaisuja veden käytön vähentämiseksi ja tehostamiseksi sekä uusia innovaatioita elintarviketeollisuuden sivuvirtojen hyödyntämiseksi.
OHJELMA
9.00 |
Avaussanat ja Laatuvesi-hankkeen esittely |
9.15 |
Vesivastuullisuus – yritysten vesiriskien hallintaa ja jaettujen vesihaasteiden ratkaisua |
9.40 |
Elintarviketuotannon ravinnepitoiset jätevedet ja niiden käsittely |
10.05 |
Näkökulmia vesikiertojen sulkemiseen |
10.30 |
Tauko |
10.40 |
Yrityspuheenvuoro |
11.05 |
Yrityspuheenvuoro |
11.30 |
Elektroflotaatio ja sen käyttömahdollisuudet elintarviketeollisuudessa |
11.55 |
Yhteenveto ja lopetus |
Tilaisuuden osallistumislinkki tulee vahvistuksen yhteydessä.
Tilaisuuden järjestävät SAMK, Satafood, Prizztech Oy ja Pyhäjärvi-instituutti osana Satakunnan ELY-keskuksen rahoittamaa Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) hanketta Kilpailuetua Satakunnan elintarviketeollisuuden ja ruokaketjun veden laadusta ja laadunhallinnasta - LAATUVESI.